2024 04 02 Inkilų dirbtuvės

Artoteka

Siekdama užtikrinti socialinių paslaugų įstaigų aktyvų dalyvavimą kultūroje įpročius bei norėdama prisidėti prie kokybiškų kultūros edukacijos veiklų socialinių paslaugų įstaigose plėtojimo, VšĮ "Artoteka" 2024 m. įgyvendino projektą "Socialinių darbuotojų įtraukimas į kultūros ir menines veiklas”.

Projekto metu 2024 m. balandžio 2d. iki liepos 25d. antradieniais ir ketvirtadieniais 16val. Artotekoje vyko nemokami kūrybiniai-edukaciniai užsiėmimai socialinių paslaugų įstaigų darbuotojams, dirbantiems socialines paslaugas teikiančiose įstaigose: vaikų globos namuose, neįgaliųjų centruose, senelių namuose, ligoninėse, mokyklose, darželiuose ir pan. Iš viso projekto metu buvo suorganizuoti 34 nemokami užsiėmimai. Iš viso projekto metu užsiėmimuose sudalyvavo daugiau kaip 300 socialinių darbuotojų.

Kultūros edukacijos ir meno terapijos užsiėmimai padeda išreikšti mintis, moko valdyti emocijas, padeda bendrauti ir bendradarbiauti, praplečia akiratį. Galimybė nemokamai dalyvauti užsiėmimuose socialinių paslaugų įstaigų darbuotojams, kasdien dirbantiems tokį kilnų ir sudėtingą darbą, yra ne tik saviraiškos priemonė, bet ir būdas užmegzti naujas draugystes, pakeisti aplinką, praleisti laiką saugioje bendraminčių grupėje bei pasijusti geriau, pritaikant savo žinias ir įgūdžius savo kasdienybėje ir darbuose.

Projekto metu socialinių įstaigų ir centrų darbuotojai, sudalyvavę projekte, susipažino su naujomis kultūros edukacijos veiklomis, atrado įvairius, dar neregėtus, alternatyvius meno terapijos ir kultūros edukacijos užsiėmimus, bendravimo su savo įstaigų ar centrų gyventojais ar lankytojais, būdus. Tikime, kad darbuotojai projekto metu įgytas žinias ir gebėjimus pritaikys toliau savarankiškai vesdami šias veiklas savo įstaigų gyventojams ar lankytojams.

Projektą iš dalies finansuoja:   

Už nuotraukas ir video dėkojame VYRI media.

Paremkite šią iniciatyvą, kad tokių užsiėmimų galėtumėme surengti dar daugiau! Ačiū:)

Kiti projekto įvykiai: