2022 08 22- 2022 08 26 Stovykla "Ekomenas"

Trumpa informacija:

Dienotvarkė

  • 08:00-08:30 laukiame namuose papusryčiavusių vaikučių
  • 08:30-09:00 ryto ratas, dienos aptarimas, linksma mankštelė
  • 09:00-09:30 priešpiečiai
  • 09:30-10:30 laikas kartu: pramogos, stalo žaidimai, spalvoti eksperimentai, komandiniai žaidimai, muzikavimas
  • 10:30-12:00 kūrybinis užsiėmimas
  • 12:00-14:00 laikas lauke, aktyvios pramogos, komandiniai žaidimai
  • 14:00-15:00 pietūs kavinėje
  • 15:00-16:30 kūrybinis užsiėmimas
  • 16:30-17:00 pavakariai
  • 17:00-17:30 laukiame tėvelių

2022 m. rugpjūčio 22-26 d. Artotekoje įvyko kūrybinė dienos stovykla vaikams, kurioje sudalyvavo 12 įvairaus amžiaus vaikų. Šį stovykla – unikali galimybė vaikams ne tik atitrūkti nuo kasdienybės bei pasinerti į stebuklingą menų pasaulį, bet ir aktyviai bei įdomiai praleisti laiką smagiose kūrybinėse veiklose. Šios stovyklos tema buvo ekologija. Artotekoje vaikų laukė net 10 kūrybinių-edukacinių užsiėmimų eko-tema, filmo Wall-E: šiukšlių princo istorija peržiūra ir aptarimas, talka lauke - aplinkos tvarkymas ir surinktų šiukšlių taisyklingas rūšiavimas.

I diena

Tema - audinys. Pirmas kūrybinis užsiėmimas batika. Vaikai iš namų atsinešė šviesių atspalvių medvilninį ar lininį rūbą, kurį prikėlėme antram gyvenimui: maikutę, suknelę, kelnes, kuriuos dažėme šibori mazgų rišimo technika su specialiais tekstiliniais dažais. Antras kūrybinis užsiėmimas - nuotaikų lėlės (gaminome mažas lėlytes - personažus iš antrinių medžiagėlių skiautelių).

II diena

Tema - stiklas. Gaminome stiklo papuošalus (pasirinktinai žiedą, auskarus, pakabuką ar ženkiuką) iš perdirbto stiklo žaliavos. Antras užsiėmimas - žibintų dirbtuvės (vaikai iš namų atsinešė įvairių formų stiklainius, kuriuos spalvino ir margino specialiais stiklui skirtais dažais).

III diena

Tema - kartonas. Gaminome kaleidoskopus ir tūtų nuo vienkartinių rankšluosčių. Antras užsiėmimas - muzikinių instrumentų (barškučių) gamyba iš tūtų nuo vienkartinių rankšluosčių.

IV diena

Tema - natūrali kosmetika ir kūno priežiūra. Gaminome natūralų muilą ir kietą šampūną iš natūralių ingridientų: vaistažolių, molio, kietųjų aliejų ir hidrolatų. Sukurtus muilus ir šampūnus kvepinome natūraliais eteriniais eliejais, dažėme valgomaisiais dažais ir dekoravome žiedlapiais.

V diena

Tema - vaškas. Pirmas užsiėmimas – ekokeramika iš kavos tirščių ir bičių vaško Antras užsiėmimas - sojų vaško žvakės (užpylėme soju vašku savo dekoruotus stiklainius, naudojome medvilninius knatus). Žvakes kvepinome eteriniais aliejais bei dekoravome žiedlapiais.

Stovyklos metu kalbėjome su vaikais apie ekologiją, tvarumą ir rūšiavimo svarbą. Rūšiavome šiukšles ir nanaudojome vienkartinių indų.

Vaikai, sudalyvavę stovykloje, susipažino su įvairiomis meninėmis veiklomis, sužinojo, kad jos suteikia galimybę bendrauti, išreikšti save, atsipalaiduoti, atrasti kitus, alternatyvius bendravimo ar laisvalaikio praleidimo būdus. Tikimės, kad vaikai įgytas žinias ir gebėjimus taikys ne tik savo dabartinėje kasdienybėje, bet ir ateityje, kuomet patys taps tėvais. Stovyklą vainikavo vaikų sukurtų darbų parodėlė bei muzikinis pasirodymas tėvams.

 

Dėkojame savo pastoviems partneriams ir draugams už malonų bendradarbiavimą, skanų maistą ir nuolaidas: Ilunch.lt.