2024 07 08 - 2024 07 12 Kūrybinė stovykla "Ekomenas"

Stovyklos dienotvarkė:

  • 08:00-08:30 laukiame namuose papusryčiavusių vaikų
  • 08:30-09:00 ryto ratas, dienos aptarimas, linksma mankštelė
  • 09:00-10:00 laikas kartu: stalo žaidimai, spalvoti eksperimentai, komandiniai žaidimai, muzikavimas
  • 10:00-12:00 kūrybinis užsiėmimas (kiekvieną dieną vis kitas)
  • 12:00-13:30 laikas lauke: aktyvūs žaidimai
  • 13:30-14:30 pietūs kavinėje
  • 14:30-16:00 kūrybinis užsiėmimas (kiekvieną dieną vis kitas)
  • 16:00-16:30 pavakariai
  • 16:30-17:00 vakaro ratas: dienos įvykių aptarimas, reflekcija, savijauta, įspūdžiai, rytojaus dienos planų aptarimas.
  • 17:00-17:30 laukiame tėvelių

2024 m. liepos 8-12d. kviečiame 7-12 m. vaikus į unikalią stovyklą "Ekomenas Artotekoje". Dienos stovykla skirta 7-12 metų vaikams. Kūrybinė dienos stovykla – tai unikali galimybė vaikams ne tik atitrūkti nuo kasdienybės bei pasinerti į stebuklingą menų pasaulį, bet ir aktyviai bei įdomiai praleisti laiką smagiose kūrybinėse veiklose.

Reguliari pamainos (penkių dienų) kaina 200€, tačiau Vilniaus miesto savivaldybės dalinio finansavimo dėka, pamainos kaina šią vasarą vienam vaikui yra 160€. Būtina išankstinė registracija internetu, pastabose nurodant vaiko vardą ir amžių. Registracija į mokamas vietas vyksta per puslapį: čia

Vilniaus miesto savivaldybės dalinio finansavimo dėka į šią pamainą priimsime 10 vaikų visiškai nemokamai. Registruotis į nemokamas vietas reikia el.p. info@artoteka.lt, laiške nurodant:

1. vaiko vardą, pavardę, amžių

2. pamainos datą

3. vieno iš tėvų (globėjų) vardą, pavardę, tel. nr.

DĖMESIO: nemokamai gali dalyvauti vaikai, kurie neturi finansinių galimybių dalyvauti panašaus pobūdžio mokamose stovyklose (vaikai, gyvenantys vaikų globos įstaigose, daugiavaikėse šeimose, taip pat vaikai, turintys bet kokią negalią), taip pat vaikai iš Ukrainos, Baltarusijos.

Šios stovyklos tema - ekologija. Artotekoje vaikų laukia net 10 kūrybinių-edukacinių užsiėmimų eko-tema, filmo Wall-E: šiukšlių princo istorija peržiūra ir aptarimas, talka lauke - aplinkos tvarkymas. Stovyklos metu kalbėsime su vaikais apie tvarumą ir rūšiavimo svarbą. Rūšiuosime šiukšles ir nenaudosime vienkartinių indų. Kiekvieną dieną mūsų vadovai su vaikais žais komandinius žaidimus, rengs skaitymo valandėles, aktyviai ir turiningai praleis laiką lauke.

Į kainą įskaičiuota:

- vaiko priežiūra;

- pilnavertis maitinimas: pietūs kavinėje (sriuba + karštas patiekalas), lengvi užkandžiai ir pavakariai (vaisiai, daržovės, riešutai, sausainiai, sultys, arbata)

- 10 kūrybinių-edukacinių užsiėmimų;

- pramogos, stalo žaidimai, spalvoti eksperimentai, komandiniai žaidimai, muzikavimas, aktyvios pramogos lauke ir kt.

Stovyklą vainikuos vaikų sukurtų darbų paroda - stovyklos uždarymo šventė.

Detalią stovyklos programą išsiunčiame į stovyklą užsiregistravusiems vaikams.

Vaikai, sudalyvavę stovykloje, susipažins su įvairiomis meninėmis veiklomis, sužinos, kad jos suteikia galimybę bendrauti, išreikšti save, atsipalaiduoti, atrasti kitus, alternatyvius bendravimo ar laisvalaikio praleidimo būdus. Tikimės, kad vaikai įgytas žinias ir gebėjimus taikys ne tik savo dabartinėje kasdienybėje, bet ir ateityje, kuomet patys taps tėvais.